Relaxujte ještě bezpečněji - ostrov Djerba

searching-the-shadows-570975-mOstrov Djerba je díky svému příjemnému klimatu nazýván také La Douce (Mírná), což je pochopitelně velkým lákadlem pro turisty.

Do dnešní doby na ostrově vyrostla celá stovka hotelů. Turisté na pobytových zájezdech bývají zpravidla ubytování v plážových hotelech, jiní můžou vyzkoušet městské penziony. Původní kuchyně na Djerbě je kuchyní rybářů a zemědělců.

Základ tvoří jen málo surovin, které jsou však ochucovány a zjemňovány lahodným kořením, například česnekem, omským kmínem, koriandrem, petrželkou. Ústřední roli hraje bílý chléb a luštěniny. Z masa se připravuje především skopové a jehněčí, vzácněji hovězí nebo velbloudí. Vepřové maso na žádném jídelním lístku nenajdete – muslimové ho totiž nesmějí.

Většina místních obyvatel pije pouze nealkoholické nápoje. V hotelech a turistických restauracích jsou ovšem v nabídce i dobrá vína a piva. V četných klubech se nikdy nebudete nudit. Kromě sportovního vyžití se nabízejí různě zkrašlovací kůry či jiná zábava.

 

Bezpečný relax

JoomShaper